Tietoja energiatodistuksesta

Mikä on energiatodistus:

Energiatodistuksessa talon energiakulutus lasketaan mm. pinta-alojen, eristyksien, ilmanvaihdon ja lämmitysmuodon perusteella. Lisäksi todistuksessa on ilmoitettu toteutunut kulutus. Laskennallinen kulutus perustuu pinta-alan mukaan oletettuun henkilömäärään. Vaadi ostohetkellä lakisääteinen rakennuksen energiatodistus, niin pystyt arvioimaan tulevan asumisen kustannukset ja parhaimmat energiatekniset parannukset.

Laadin energiatodistuksia olemassa oleviin kohteisiin ja uudiskohteisiin. Toimialueenani on pääasiassa Itä-uusimaa ja pääkaupunkiseutu. Todistus sisältää energialuokkalaskelmat, ohjeistukset energiatalouden parantamiseksi ja lämmityskustannusten alentamiseksi rakennuksessanne. Laskelmissa selviää, kuinka paljon voi säästää esimerkiksi lisäeristyksellä, paremmilla ovilla ja ikkunoillla, varaavalla takalla tai esimerkiksi ilmalämpöpumpun asennuksella.

Energiatodistus vaaditaan aina asunnon myynnin tai vuokrauksen yhteydessä. Energiatodistus on voimassa kymmenen vuotta laatimisesta.

Lisätietoja energiatodistukseen tarvittavista tiedoista.