Tietoja energiatodistuksesta

Mikä on energiatodistus:

Energiatodistuksessa talon energiakulutus lasketaan mm. pinta-alojen, eristyksien, ilmanvaihdon ja lämmitysmuodon perusteella. Lisäksi todistuksessa on ilmoitettu toteutunut kulutus. Laskennallinen kulutus perustuu pinta-alan mukaan oletettuun henkilömäärään. Vaadi ostohetkellä lakisääteinen rakennuksen energiatodistus, niin pystyt arvioimaan tulevan asumisen kustannukset ja parhaimmat energiatekniset parannukset.

Laadin energiatodistuksia olemassa oleviin kohteisiin ja uudiskohteisiin. Toimialueenani on pääasiassa Itä-uusimaa ja pääkaupunkiseutu. Todistus sisältää energialuokkalaskelmat, ohjeistukset energiatalouden parantamiseksi ja lämmityskustannusten alentamiseksi rakennuksessanne. Laskelmissa selviää, kuinka paljon voi säästää esimerkiksi lisäeristyksellä, paremmilla ovilla ja ikkunoillla, varaavalla takalla tai esimerkiksi ilmalämpöpumpun asennuksella.

Energiatodistus vaaditaan aina asunnon myynnin tai vuokrauksen yhteydessä. Energiatodistus on voimassa kymmenen vuotta laatimisesta.

Lisätietoja energiatodistukseen tarvittavista tiedoista.

Tervehdys!

Laadin yhdeksän vuoden kokemuksella energiatodistuksia, joissa on energialuokan lisäksi laskettu energiatekniset parannukset.

Jos talosi energialuokka on hyvä, niin se on myyntivaltti. Jos se on heikompi, niin todistuksessa on neuvot talon energiatehokkuuden parantamiseen.

Ota yhteyttä:

Energia-asiantuntija Pekka Silvennoinen

Puhelin: 040-829 6259 sähköposti: pekka@silvennoinen.info

Tarkka lämpökamera

Käytössäni on tarkka lämpökamera, jolla pystyn tarkastamaan asuntojen vuotokohdat vielä +10°C ulkolämpötiloilla. Kuvauksessa käytetään ulkolämpötilan ja sisälämpötilan avulla laskettua indeksiä. Näin saadaan sama kuvaustulos esim. +5°C ja -20°C ullkolämpötiloilla. Kameran erottelutarkkuus on parempi kuin 0,03°C.

Mallikuvia lämpökamerasta.